Prøvekritikker, resultater fra prøver med mer.

Mira reiser fasan - Trøgstad - DM 2010

Prøvekritikker Mira

Kritikk fra prøver kan du også lese under arkivet til Vorstehhundklubben (se link).
Her legger vi inn en del  resultater og kritikker fra prøver og utstillinger.  Etterhvert som det kommer resultater fra valpene, legger vi inn presentasjon av disse.

Se undersider for kritikkene.
Mira og Skoja i stand på stubbåker i Trøgstad.

Distriktsmesterskap lavland 2008

Skoja stilte som eneste langhår til start i UK - kun 7 mnd gammel.
Mira stilte til start i AK.
Mens Mira ikke gikk opp til sitt beste og gikk glipp av finalen,  ble lille Skoja omtalt som et "smykke" av dommern. I finalen tok hun en fantastisk 3.plass.  Kun slått av to eldre UK-hunder på 20 måneder, er dette en oppsiktsvekkende prestasjon.
Skoja i stand - Otto sekunderer.

KAISER TIL TOPPS I KIRUNA !

Vi har fått hyggelig melding fra Ellen og Jon i Narvik som har vært på utstilling med Kaiser.  Her er utdrag av mailen fra stolte eiere.  Gratulerer!

"Hei!
I går var vi på vår første utstilling. Vi kjørte til Kiruna i 10-14 kalde minusgrader og var der nesten hele dagen. Her 70 fuglehunder, bl.a 28 engelsk-settere, 13 strihår, 13 korthår og bare Kaiser som langhår. Vi er utrulig stolt av Kaiser. Han fikk hele 3 priser i klassen 6-9 mnd: Beste hund i rasen (BIR), hederspris (HP) og gikk dermed til finalen (Best in show hvor bare en fra hver rase var kvalifisert). Her fikk Kaiser 3. plass og enda en premie! Vanvittig bra!!
 
Uvant som vi er med slike utstillinger trodde vi at Kaiser fikk BIR fordi han var eneste langhår. Etterpå ble vi fortalt at dette var en meget sterk kvalitetsbenevnelse som bare gis til de fineste hundene!
 
Dommeren Vigdis Nymark skrev dette i sin vurdering av Kaiser:
"7 mnd hanhund av markant god type. Rasetypisk hode, fint plasserte ører. Bra hals. Bra kroppslengde. Noe steil overarm. Bra mellomhand. Til alderen å være god over- og underlinje. Bra vinklet bak. Bra vinklet benstilling. Trivelig temperament. Bra pels. Bra spenst i steget."
 
I tillegg sa hun at Kaiser hadde meget godt gemytt. Hans haser var litt stiv i gangen, men vil bli mykere med alderen. Dommeren kommenterte også at han hadde meget fint klippete klør (...og da ble jo selvsagt jeg veldig fornøyd med egen innsats!). Vi hørte også mange andre godord fra de andre deltakerne! Er det rart vi er fornøyd!!! Kaiser fikk hele 3 premier/sløyfer, se bildene.
Kaiser og Jon med nye "slips"

Fellesutstillingen Bogstad 3. mai 09

Mira, Skoja, Mikkel og Rocx stilte på den store Fellesutstillingen i flott vær. 1 AK  til Mira og 1 JK samt hederspremie til Mikkel. 2. JK til Skoja og Rocx.
ROCX med mye "vinterpels" -- litt vel lodden etter dommerns mening! 2 JK

MIKKEL:

Mikkel er jo bare vakker og fikk en flott 1.JK samt hederspremie på sin første utstilling. Gratulerer!!

SKOJA:

Skoja med Bjørn Frode i fint driv! Litt "trang" i bakparten og litt lite "masse" i kroppen (Skoja altså!) 2.JK

MIRA:

Mira tok hjem 1.AK og jeg legger inn kritikken fra dommer Svein Nordang; "60 cm - Meget god type. Velskåret hode. Korrekt bitt. Elegant hals. Kunne hatt mer masse i kroppen. Tilstr. vinklet. Paralell, gode bevegelser. Prima pels og farge. Godt gemytt." 1. AK " 2.konk" - slått av Lollipopp (i bakgrunnen på bilde) - gratulerer til Lollipopp!