Rjukan - 26 og 27 september

Med tidlig jakt i Sverige og opphold i jaktprøver etter 10.september, ble høstens første jaktprøve for Mira og Skoja var Rjukan i slutten av september.
Elendig vær med snøstorm og tåke ga lite premiering på prøven som gikk samtidig som Unghund Grand Prix. 
Mira gikk bra på lørdag, dog uten fugl. Fikk bare et kort slipp på søndag, men gikk bra da hun senere ble brukt som makker til annen AK-hun i senere slipp.  Skoja gikk (som vanlig!) praktfullt begge dageer.  Fikk meget bra kritikker, men kom desverre ikke for fugl.

Her er prøvekritikken for Skoja søndag;
Starter ut i stor fart, kraftfull aksjon. Legger opp til et stort anlagt søk i store, fine slag. God kontakt med fører. Befester i senere slipp sitt solide søksinntrykk. Har sjanse på fugl som makker i kontakt med. Stand. Går villig på uten resultat. En meget tiltalende hund som ikke lykkes med å bringe fugl for skudd. 0 pr UK
Jaktlyst
5
Fart
5
Selvstendighet
6
Søksbredde
4
Reviering
4
Samarbeid
4
Tid
85
 

Vestfoldprøven 10. og 11. oktober

Lavlandsprøve i Vestfold.
Mira og Kjetil stilte på lavland i Vestfold i begynnelsen av oktober.
Fine forhold og Mira gikk i tidlig slipp lørdag.  Gikk et premieringsverdig søk og før hun kom skikkelig i gang,; fast og presis stand på fasanhøne.  Fin reis og sitt i det jeg skyter, men det sprakk!  Da var den prøven over - ergerlig!  MIra er normalt sikker i ro og nærmere premeiering kom vi ikke i år. Jeg fikk vennlig men klar beskjed fra dommer; Rune Brenna - at å stole på bikkja  ro i oppflukt, det kan du gjøre på jakt ikke på prøve.

Nannestad skog 24. og 25. oktober

Prøvesesongen avsluttes med skogsfuglprøve i slutten av oktober.  To dager på skauen med mulighet for felling av fugl. Det er midt i løvfallet og prøven er mest å regne som ekstremsport. (På nærmer 70 slipp blir det 6 premieringer.)
Mira var hos veterinær fredag og røntgen hele dagen. Var litt slapp i kanten, men gikk likevel  bra på lørdag og meget bra i første slipp på søndag. Kom desverre ikke i fugl,  men vi er fornøyd med tildels svært god kritikk og gode takter.

Fasancup 14 november og Distriktmesterskap 15. november

Fasacup  og Distriktsmesterskap.  Begge i Trøgstad og målet er fuglearbeid og finaleplass.
I Fasancup hadde Mira flott fuglearbeid på hane i kvaliken og kom med det til finalepartiet. Nok et perfekt fuglearbeid i finalen ga til slutt en fin 4.plass!

Distriksmesterskapet på søndag hadde nærmere 60 deltakere.  Meget høyt nivå og kun 10 minutters 1.slipp for å kvalifisere seg til finale.  Mira gikk bra, men kom ikke i fugl.  Skoja stilte i unghundklasse  (UK) og gikk praktfullt. Hun presterte to fuglearbeid i sitt første slipp  - som den eneste i hele mesterskapet!

Skoja kom  til UK-finale mens  Mira fortsatt dagen med trening bl. a . med Mikkel og Ragnhild. ( - og da fant vi masse fugl!).
Skoja gikk forsatt glimrende i finalen og endte til slutt på en 7. plass uten fugl i siste slipp.